آموزش آزمون های ممانعت کننده خوردگی

تهیه شده توسط شرکت میراب صنعت

آموزش آزمون های ممانعت کننده خوردگی

۱. آزمون ویل تست (wheel test)

استاندارد: NACE 1D182

در این روش به منظور بررسی میزان پایداری فیلم ممانعت کننده ها، نمونه های فلزی در محیط سیال قرار می‌گیرند.آزمون ویل تست، روشی بسیار اقتصادی در بررسی نرخ خوردگی و ارزیابی بازدارنده‌های خوردگی و آنالیز خوردگی سطحی می‌باشد، که با کمترین نیاز به نظارت پیوسته اپراتور و تنها با کوپن‌گذاری در زمان مشخص (چند ساعت تا چند روز) امکان تعیین نرخ خوردگی را فراهم می‌کند.  

۲. تست قفس چرخان (Rotating cage)

استاندارد : ASTM G184

در روش قفس چرخان (RC)،  هشت کوپن در فضای داخلی بین دو دیسک از جنس تفلن در بالا و پایین محفظه قرار می‌گیرند. که با سرعت بالا (200-1000 rpm) شروع به چرخش می کنندهدف از این آزمون بررسی کارایی ممانعت کننده های خوردگی در توربولنسی‌های متوسط و بالا می‌باشد.

۳. تست پاشش جت (Jet impingement)

استاندارد : ASTM G208

از این روش در شرایطی که نیاز به توربولانس بالا به منظور بررسی پایداری و عملکرد ممانعت کننده های خوردگی می باشد استفاده می شود. دستگاه شامل یک محفظه اصلی به همراه نازل می‌باشد. از طریق نازل‌ها سیال با سرعت و جریان بالا به سمت نمونه پاشش می‌شود.

۴. تست حبابی (bubble test)

این روش یک روش الکتروشیمیایی می‌باشد، که در آن از یک جریان گاز به منظور شبیه سازی محیط خورنده استفاده می‌شود. در این روش از یک بشر یک لیتری به عنوان محیط تست استفاده می‌شود. این بشر دارای چندین درب به منظور نصب رفرنس، کانتر و وورکینگ الکترود می‌باشد.

۵. تست استاتیک (Static test)

در تست استاتیک از تجهیزاتی مشابه تست حبابی استفاده می شود با این تفاوت که در این تست از هیچ نوع جریان گازی استفاده نمی گردد. بنابراین این روش بیش تر برای مقایسه بین انواع ممانعت کننده ها کاربرد دارد.

۶. تست الکترود سیلندر چرخان (RCE)/ الکترود دیسک چرخان (RDE)

در تست سیلندر چرخان (RCE) تجهیزات بکار رفته همانند سایر روش های الکتروشیمیایی است. با این تفاوت که در این روش سطح جانبی سیلندر به عنوان الکترود عمل می‌کند. در این روش می‌توان جریان توربالانس (جریان متلاطم) یا جریان خطی یا لمینار ایجاد کرد. از جمله مزایای این روش می‌توان به قابلیت تکرارپذیری آن اشاره نمود.

۷. تست خوردگی بالای خط (Top of line corrosion)

خوردگی بالای خط در سیستم های گاز مرطوب چند فازی و زمانی که بخار آب موجود در فاز گاز در دیواره لوله فشرده می‌شود، اتفاق می‌افتد. این اتفاق به دلیل تبادل گرما بین لوله و محیط اطراف (آب رودخانه، آب دریا یا هوای سرد) اتفاق می‌افتد.  اگر لوله عایق بندی نشده یا در عمق معقول دفن نشده باشد این پدیده تشدید می‌شود.

۸. تست حلقه جریان (Flow loop)

تجهیزاتی که در تست حلقه جریان به کار رفته است به گونه‌ای است، که باعث می‌شود این روش آزمایشگاهی دارای بالاترین میزان شبیه سازی نرخ جریان و توربولانس با محیط واقعی خطوط لوله باشد. در این تست سلول‌های به کار گرفته شده، کاملا با شرایط دیواره‌های خطوط لوله شبیه سازی شده است.

آزمون‌های بررسی ممانعت‌کننده‌های خوردگی

دریافت فایل راهنمای آزمون‌های ممانعت‌کننده‌های خوردگی به صورت یک جا